CIP-urile sau cum sa inrobesti intreaga planeta



Codul de bare...ceva banal , pe care-l vedem pe fiecare aliment, ambalat cumparat de la magazin, prin care se tine o evidenta a tuturor produselor de pe piata.
Apoi , in 2005, a aparut : ,,eticheta spion’’ , o eticheta mai speciala care avea incorporata un sistem antifurt. Aparent, o idee foarte buna, prin care fiecare produs care avea acea eticheta care emitea unde radio de joasa frecventa, insa indeajuns de puternice pentru a fi depistate pe un radar. Ajungand la casa si platind produsul, acele unde erau dezactivate. Furand produsul, se declansa alarma la iesire din magazin.
O idee buna, nu? Asa si-au zis si producatorii. Ideea a prins repede, fiind mai apoi pusa in practica.
Insa acesta a fost doar inceputul! Apoi animalele au fost vizate de aceste cipuri. Chiar daca au fost multi care nu au vrut ca animalele lor sa aiba in corp asa ceva, s-au facut demersuri sustinute (de USA normal) prin care cainii (mai intai) sa beneficieze de aceste cipuri cu RFID (Radio-Frequency Identification) prin care sa se tina o evidenta asupra vietatilor. Privita cu scepticism, aceasta tehnologie pentru patrupede, s-au gasit cateva argumente PRO CIP(numai pro):
- programul se refera in special la cainii de pe strada
- masura se refera si la cainii de curte, care pot sa iasa si sa muste oamenii de pe strada
- nu se supun identificarii cainii de rasa, cei care fac parte din asociatiile chinologice
- legea ar putea fi valabila in toata tara, dupa Bucuresti
- microciparea se va face in cabinete veterinare si va costa statul in jur de 10 lei
- microcipul se introduce subcutanat, in zona cefei
- sterilizarea nu produce efecte negative, ci doar beneficii
- exceptii de la sterilizare fac femelele in lactatie, cele care au pui, cainii utilitari, cainii de monta
- microcipul si sterilizarea se platesc de la bugetul de stat
- majoritatea cabinetelor veterinare implanteaza deja cip-uri
- ASA si cabinetele veterinare care au introdus microcipul vor identifica un caine pierdut de proprietar
- in America, se sterilizeaza cateii de la 4 luni
- pisicile se inscriu la Asociatia felinologica si nu sunt inca o problema pentru Bucuresti
- in cazul adoptarii legii, amenzile vor veni de la reprezentantii Primariei
- va exista un proiect de lege si pentru cai
- ONG-urile sunt de acord cu sterilizarea animalelor.
Desi inca nu e pusa in totalitale in aplicare , legea se va aproba la toate animalele pe viitor. BOON! Intai produsele, apoi animalele apoi……ghiciti cine sunt urmatorii? CORECT! OAMENII!

Cu ajutorul acestui micut dispozitiv, care va emite im permanenta unde radio, vom putea fi localizati oriunde, oricand. ADIO viata privata. Vom fi monitorizati unde mergem, la cine cu cine...Intai au inceput cu ascultarea telefoanelor (de pe timpul lui Ceausescu), acum aceasta practica a revenit la moda si, culmea, e si legalizata. Ceva anormal, insa vom accepta ca si in cazul ascultarii telefoanelor. NU avem incotro ! Deci vom fi monitorizati ca vitele (imi cer scuze pentru expresie dar nu am putut sa nu observ asemanarea). Desigur, aceste cipuri aduc si niste beneficii: teroristii nu prea mai ai multe sanse, aflandu-se cu o scanare radar imediat unde se afla codul de bare:4354344(pardon, persoana x).Insa, cat de binefacatoare sunt aceste cipuri?Am citit N pareri despre aceste cipuri: America spune ca e doar un pasaport digital (doar ei l-au produs ), Biserica a condamnat GRAV aceste cipuri spunand ca sunt impotriva credintei iar implementarea lor in maini si in frunte (singurele zone unde se permite introducerea cipului) reprezinta o notatie diavoleasca. Ne parasim credinta si ne vindem trupul Diavolului. Daca ar fi sa ne luam dupa Biblie, acestea prevestesc o adevarata catastrofa, devenind supusi ai fiarei prin aceste marcari. Altii sunt de parere ca aceste cipuri mai au si alte parti negative (desigur aceste dezavantaje vor fi folosite cu grija de niste persoane care doresc sa controleze lumea). Acele unde radio pot ajunge la creier si pot opri unii hormoni (sau pot opri secretia unor glande). Ajungand la creier, cine stie ce pot face din corpul nostru?
S-a creat chiar si un film pe aceasta tema: INGERUL DIGITAL , care insa ne arata doar partea negativa a acestor cipuri, si o viziune apocaliptica a viitorului. Ramane de vazut. Doua lucruri sunt certe: 1. e INEVITABIL!
Daca aceste cipuri vor fi utilizate in America (iar acolo a inceput deja implementarea cipurilor la marile companii pentru o autentificare mai usoara), se va continua in U.E, apoi ele vor ajunge si in tara noastra.
Al doilea lucru sigur despre aceste cipuri este ca nu stim totul. Iar cand vom afla s-ar putea sa fie prea tarziu, devenind deja niste marionete.
Insa momentan sunt doar speculatii care nu au nici un temei.
Ramane de vazut ce surprize ne pregateste viitorul si cat de cerebrali vom mai fi dupa implementarea acestor cipuri.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu