Upgrade-uri umane



Fie ca mergem pe principiul teoriei divine sau pe principiul teoriei lui Charles Darwin, stim ca omul a evoluat de la stadiul de primata sau a fost lasat pe Pamant de Dumnezeu , incepand de la Adam si Eva incoace. ,,De atunci’’, omul a continuat sa evolueze pana in prezent, fiind cea mai inteligenta dintre toate fiintele de pe Pamant.

Privind aceasta scurta retrospectiva a omului , ne punem intrebarea: Sa fie acesta apogeul evolutiei umane, sau putem fi mai complecsi decat atat? Daca ne tragem din animale de ce n-am putea ,,imprumuta’’ cateva caracteristici specifice necuvantatoarelor? Tocmai intrebarea aceasta si-au pus-o si cercetatorii, incercand sa vada daca este posibil incrucisarea genei umane cu gena animalelor. Astfel s-ar putea crea niste hibrizi desprinsi parca din filmele SF. Prin urmare, personaje in genul inegalabilului ,,Spiderman’’ ar prinde viata.

Omul a dorit mereu sa sfideze legile gravitatiei, inca de la inventarea primului avion. Conceput pe principiul constitutiei unei pasari, avionul , impreuna cu aeroplanul, parapanta sau parasuta, cu toate ca erau menite sa-i ajute pe oameni sa se inalte in inaltul cerului. In acest scop au aparut si jet-pack-urile, dar care sunt inca in teste. Recent, niste cercetatori au modificat alcatuirea unor atomi dintr-o bila care avea raza de aprox. 3 cm. Rezultatul? Bila plutea in aer la cativa cm distanta de sol.

Vrei sa te cateri pe toti peretii sau sa escaladezi un munte fara franghii?Nicio problema. Unim gena umana cu cea a unei arahnoide (de ex. Paianjenul) si obtinem o persoana cu aceasta abilitate. Vrei sa fii invizibil? Nimic mai simplu. Punem cromozomii unui cameleon alaturi de ai tai si esti una cu mediul inconjurator. Pare o aberatie, un lucru de neinchipuit, o erezie.
Insa daca ne gandim ca acum 500 de ani abia se putea comunica prin scrisori iar acum avem internet? Daca ne amintim ca prin secolul al XV-lea tratamentele se faceau doar prin leacuri traditionale (infuzie de plante, etc) iar astazi vorbim de adevarate transplanturi de organe, de operatii pe creier, pe inima sau de aparate menite sa regleze unele deficiente ale organismului nostru: pacemakers (niste motorase care ajuta inima sa bata normal)?
Daca privim problema din aceasta perspectiva , dorintele arzatoare de a zbura, de a fi invizibil, sau de a avea puteri supranaturale s-ar putea concretiza. Nu maine, peste 10 , 20 sau 40 de ani.

Insa peste maxim jumatate de secol, avand in vedere tehnologia care se dezvolta intr-un ritm alarmant, s-ar putea sa se nasca o noua specie, care ar putea devansa omul pe scara evolutiei umane.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu